Instellingen

Eenheid

Geef aan of glucose waarden in mmol/L of mg/dL weergegeven moeten worden.

Bereik Grafiek: Laag-Hoog

In Librelink lopen de weergegeven glucose waarden van 0 tot 21 mmol/L (als geen waarde daarbovenuit gaat). In Juggluco kun je zelf de minimale en maximale waarde aangeven. Deze grenzen worden alleen gebruikt als alle op het scherm weergegeven glucose waarden binnen deze grenzen vallen. Bijvoorbeeld als het grafiek bereik 3-9 is en alle waarden op het scherm zich tussen 5 mmol/L en 6 mmol/L bevinden, loopt de glucose as van de grafiek van 3 mmol/L tot 9 mmol/L. Als een waarde buiten deze grenzen valt, worden de grenzen zo uitgerekt dat alle waarden op het scherm passen.

Als “Verander schaal handmatig voor Glucose” aanstaat, kun je dit veranderen. Door je vinger in de bovenste helft van het scherm op en neer te bewegen, beweegt de grootst weergegeven waarde naar beneden en omhoog. Je vinger in de onderste helft van het scherm op en neer bewegen doet hetzelfde voor de laagste waarde. Dit kan dan ook in de Samenvattende grafiek onder statistiek gedaan worden.

Doelbereik: laag-hoog

Het gebied buiten doelbereik wordt anders gekleurd. De laagste waarde wordt als een rode lijn weergegeven. In het statistiek schermpje wordt weergegeven welk percentage van de metingen zich binnen het doelbereik bevond.

Glucose-as nummers LINKS

Plaats de nummers voor het glucoseniveau links in het scherm.

Drempel

Pas een drempelwaarde toe op de snelheid waarmee de glucosewaarden veranderen. Alleen wanneer de veranderingssnelheid de gespecificeerde hoeveelheid afwijkt van 0, verschilt de pijl van de veranderingssnelheid van horizontaal. Je kunt willekeurige waarden tussen 0 en 0,8 gebruiken. De drempel wordt gebruikt om te voorkomen dat er te veel betekenis wordt gegeven aan kleine absolute veranderingswaarden. Het is heel goed mogelijk dat de veranderingssnelheid een langzaam stijgende glucosewaarde laat zien, maar deze in werkelijkheid daalt. De drempel wordt gebruikt om een ​​voorzichtiger uitspraak te doen.

Scherm omkeren

Draai het scherm om. Dit staat standaard aan, omdat ik anders per ongeluk OK aanraakte bij het scannen.

Nogal eens wordt er om portret mode gevraagd, maar portret mode is voor het weergeven van de grafiek volkomen ongeschikt, en heb ik daarom uitgezet.

NFC geluid

Maak tijdens het scannen ook geluid, naast vibratie.

Scannen start Juggluco

Als dit aangevinkt is, en je scant een sensor terwijl Juggluco niet in de voorgrond is, dan zal Juggluco gestart worden. Dit maakt het mogelijk een sensor zelfs te scannen wanneer Juggluco niet weergegeven wordt. Als meerdere apps deze instelling hebben geeft het echter problemen. Bij het scannen wordt dan een keuze schermpje getoond waar je kunt kiezen welke app je wilt gebruiken. Dit werkt echter niet goed. Door dit uit te zetten voor deze app, zorg je er voor dat tenminste een app kan scannen zonder dat het zich in de voorgrond bevind.

Als je root toegang hebt op je smartphone kun hetzelfde doen met Abbott’s Librelink app. Hiervoor moet je root worden in adb shell or termux en het volgende intypen:

pm disable com.freestylelibre.app.nl/com.librelink.app.ui.common.NFCScanActivity

Voor Librelink 2.7.1 of lager moest je het volgende type:

pm disable com.freestylelibre.app.nl/com.librelink.app.ui.common.ScanSensorActivity

Hierna kun je Librelink nog steeds gebruiken wanneer het in de voorgrond is, maar wordt het niet meer gestart, als het niet in de voorgrond is.

Librelink 2.5.2 en hoger crashen zichzelf als ze root ontdekken. Als je Magisk voor root gebruikt, kun je root verbergen voor Librelink via denylist (Magisk 24.3) of Magiskhide (Magisk 23.0). Je moet ook instellen dat Magisk zijn eigen package id veranderd. Het is ook mogelijk een oudere versie van Librelink te gebruiken die nog geen root check heeft.

Een andere oplossing, waar je geen root voor nodig hebt, is de hele Librelink app uit te schakelen met:

adb shell pm disable-user --user 0 com.freestylelibre.app.nl

Voordat je Abbotts klantenservice belt, kun je het weer inschakelen met het volgende commando:

adb shell pm enable com.freestylelibre.app.nl

Health Connect

Stuur minutieuze glucosewaarden naar Health Connect . Je kunt andere apps toegang geven tot deze glucosewaarden, bijvoorbeeld Google Fit . Andere apps kunnen weer gegevens van Google Fit krijgen.

Libreview

Geeft aan of stream Freestyle Libre 2 glucose waarden naar Libreview verzonden worden. Voor Freestyle Libre 3 sensoren kun je je Account Id nummer van Libreview laten halen. Druk er op om de instellingen te wijzigen.

Patched Libre

Als dit aanstaat, zendt Juggluco elke minuut een stream glucose waarde naar xDrip. In xDrip moet je Libre2 (patched) App als hardware gegevensbron aangeven. De glucose waarden die xDrip weergeeft zijn verschillend van die het ontvangen heeft. Om een of andere reden, vernieuwt het zijn glucosewaarde enkel eens in de 5 minuten; waarschijnlijk omdat het gemaakt is voor sensoren die slechts eens in de 5 minuten een glucosewaarde verzenden. Daarbij genereert xDrip haar eigen interpretatie van de verkregen glucosewaarden.

Juggluco kloons (zie linker midden menu→kloon) kunnen ook naar xDrip zenden.

Nieuwere versies van Juggluco kunnen glucosewaarden direct naar xDrip horloges zenden. Om hier gebruik van te maken moet xDrip webserver aangevinkt worden in Linker menu→Horloge. Om conflicten te voorkomen moet xDrip webservice in xDrip niet ook aanstaan.

EverSense

Nog een glucose broadcast. Hiermee kan elke minuut een glucosewaarde naar xDrip worden verzonden. xDrip negeert ze bijna allemaal vanwege het vasthouden aan één waarde in 5 minuten. Je kunt deze beperking verwijderen door de broncode van xDrip te bewerken. Wijzig 4 * 60 * 1000 in 55 * 1000 in app/src/main/java/com/eveningoutpost/dexdrip/models/BgReading.java , zodat het wordt:

public static BgReading readingNearTimeStamp(long startTime) {
         long margin = (55 * 1000);
         return readingNearTimeStamp(startTime, margin);
         }

Het voordeel ten opzichte van de Patched Libre broadcast is dat xDrip de glucosewaarden niet op een onnavolgbare wijze transformeert.

xDrip broadcast

Stuur dezelfde broadcast als ingeschakeld in xDrip met "Settings->Inter-app-settings->Broadcast locally". Apps zoals AndroidAPS luisteren ernaar. In tegenstelling tot de originele xDrip Broadcast die elke 5 minuten werd uitgezonden, zendt Juggluco deze broadcast elke minuut uit.

Glucodata broadcast

Juggluco heeft een eigen glucose broadcast, glucodata.Minute. See https://www.juggluco.nl/Juggluco/glucosebroadcast.html voor meer informatie.

Vink de apps aan die deze broadcast moeten ontvangen.

Webserver

Webserver die kan worden gebruikt met xDrip-horloges en sommige Nightscout-apps. Voorheen xDrip webserver genoemd.

Insulin onboard (IOB)

IOB is een maat voor hoeveel insuline van eerdere insulinedoses nog aanwezig is. Hiervoor moet je insulinedoses invoeren onder een label in de categorie “Snelwerkende insuline”. Onder linkermenu → Instellingen → Webserver → Geef hoeveelheden kun je aangeven welke labels “Snelwerkende insuline” zijn.

Vast nu

Wanneer “Vast nu” is ingesteld, wordt de tijdsperiode die op het scherm wordt weergegeven naar links gescrolld, zodat het heden zich altijd op hetzelfde punt op het scherm bevindt. Sommige gebruikers draaien Juggluco op een Android-emulator op een computer op een paar meter afstand van hen. Wanneer “Vast nu” is uitgeschakeld, zou de locatie van de huidige glucosewaarde na verloop van tijd naar rechts verschuiven, zodat deze na een paar uur niet meer zichtbaar is. Hierdoor is het noodzakelijk om naar de computer te lopen en het scherm een paar centimeter to scrollen. Wanneer “Vast nu” is ingeschakeld, is deze afleiding niet langer nodig.

Uploader

Uploaden naar Nightscout-server.

Glucosemelding

(Heette vroeger "Glucose op Android statusbalk"). Als dit aanstaat worden stream glucose waarden in een melding en Android statusbalk weergegeven. Bij sommige smartphones wordt dit alleen uitgevoerd wanneer ook Androids melding instellingen gewijzigd worden. Bijvoorbeeld door naar Juggluco app-info in Android instellingen te gaan, op “Meldingen beheren” te drukken, dan glucoseNotification aan te raken en “instellen als stil” uit te zetten. “Weergeven op statusbalk” zal nu aanstaand getoond worden.

Zwevende glucose

Wanneer je dit aanzet, wordt er continue een klein plaatje met de actuele glucosewaarde op het scherm getoond, ongeacht welke app zich in de voorgrond bevind. Als je het de eerste keer inschakelt, wordt je doorverwezen naar een lijst met apps waarin je Juggluco toestemming moet geven over andere apps heen weer te geven.

Sensor via Bluetooth

Geef aan dat Juggluco via Bluetooth contact maakt met Freestyle Libre 2 sensoren. Dit is nodig voor de CGM en alarmen.

Alarmen

Hieronder valt alles dat afgaat in Juggluco afhankelijk van de stream glucose waarden ontvangen via Bluetooth: hoog en laag glucose alarmen, signaal verlies alarm, waarde aanwezig melding en glucose in statusbalk.

Nummer labels

Specificeer labels voor hoeveelheden. Als gebruikt maakt van de Garmin watch app Kerfstok, worden deze labels ook naar Kerfstok verzonden.

Taal

Juggluco wordt weergegeven in de gekozen taal. Als er geen taalcode is geselecteerd, wordt de systeemtaal gebruikt.

Herinneringen

Specificeer een alarm dat afgaat als een bepaalde hoeveelheid (bv eten of medicatie) niet ingevoerd is binnen een bepaalde tijdsperiode.

Kleuren

Verander de kleuren van de grafiek, scans en hoeveelheden.