Webserver

Juggluco bevat een webserver waarmee andere apps glucosewaarden van Juggluco kunnen ontvangen. Het kan worden gebruikt door xDrip-horloges en sommige Nightscout-apps.

Het gebruik van apps die gemaakt zijn om gebruik te maken van de xDrip webserver is relatief eenvoudig. Vink gewoon actief aan. Hierna kunnen ze glucose ontvangen van localhost op poort 17580. Nightscout server URL: http://127.0.0.1:17580

Ook sommige Nightscout-volgers kunnen er gebruik van maken. xDrip, Diabox, een Windows Floating Glucose- app en een Windows-, Linux- en macOS- widget (Owlet) kunnen worden gebruikt met http als "alleen lokaal" niet is ingesteld. Op MacOS geldt hetzelfde voor Nightscout Menu Bar, Gluco Status en Gluco Tracker (allemaal in Apple Store). Je hebt ook alleen http nodig voor Nightscouter en LoopFollow (IOS) en Nightguard (IOS en WatchOS).

Als je toegang wilt tot Juggluco via internet, moet je een poort "forwarden" vanaf uw modem. Zie

Andere Nightscout-volgers maken alleen gebruik van https en dat vereist dat Juggluco een geverifieerde SSL-sleutel heeft voor de domeinnaam die wordt gebruikt om toegang te krijgen tot Juggluco. Als je externe IP een bijbehorende hostnaam heeft, kan je gratis een certificaat krijgen via Certbot. Je kunt er geen gebruik van maken als je externe IP geen hostnaam heeft. Je kan een gratis domeinnaam krijgen van https://www.freenom.com . Ik heb het geprobeerd, maar binnen een paar weken zonder enige kennisgeving namen ze het domein gewoon van me af en toen ik het opnieuw probeerde te registreren, had het een prijs. Voor een paar euro per jaar koop je al een hostname (bijvoorbeeld via https://www.strato.nl/domeinnaam ).

Nadat je Certbot hebt geïnstalleerd en poort 80 (http) van je modem naar je computer hebt omgeleid, kunt je eenvoudigweg het volgende commando uitvoeren:

certbot certonly --standalone --preferred-challenges http -d mijnhostnaam

Zie https://devpress.csdn.net/linux/62e7999e907d7d59d1c8cfd0.html .

Nadat ik Certbot had gebruikt, vond ik de private key in /etc/letsencrypt/live/myhostname/privkey.pem en de Full Chain in /etc/letsencrypt/live/mijnhostnaam/fullchain.pem. "mijnhostnaam" is de hostnaam die ik heb gebruikt.

Als je de Key-bestanden van een SSL-autoriteit hebt ontvangen, moet je deze aan Juggluco geven. De private key kan worden ingelezen door op "Private Key" te drukken, de Full Chain door op "Full Chain" te drukken.

Als je alleen glucosewaarden van de ene Android naar de andere wilt sturen, kun je beter de Kloonfunctie van Juggluco gebruiken (Links midden menu->Kloon).

AAPS kan worden gebruikt met Juggluco 7.3.0 en hoger. Hiervoor moet je in AAPS instellingen, NSClientV3 selecteren, met de volgende instellingen:

Het invoegen van hoeveelheden in tijd vóór eerder ingevoerde hoeveelheden, zorgt ervoor dat AAPS dubbele behandelingen krijgt. Dit gebeurt ook wanneer de v3-interface wordt gebruikt met een Nightscout-server die v3-uploads ontvangt van Juggluco. Soms begint AAPS de server pas om behandelingen te vragen nadat AAPS gestopt en opnieuw is opgestart.

Je hebt SSL nodig voor de Android apps Diabetes:M, Nightwatch en Checkmate , Sugarmate (MacOS en IOS) en Xdrip4ios, Shuggah en Cockpit (IOS). Specificeer als Nightscout server URL:

https://hostnaam:poort

hostnaam is de hostnaam van de geverifieerde sleutel die je aan Juggluco heeft gegeven, poort is de poort die je hebt "forwarded" naar de poort die je in dit scherm hebt opgegeven (standaard: 17581).

De webserver kan ook op een Linux-computer worden uitgevoerd. Het ontvangt zijn gegevens van een Kloonverbinding van Juggluco die een Bluetooth verbinding met de sensor heeft: https://www.juggluco.nl/Juggluco/cmdline .

Een andere telefoon kan verbinding maken met deze server via een kloon-verbinding of als Nightscout-volger (bijvoorbeeld op een Iphone). Laat het me weten als er een Nightscout-app is die niet werkt met deze webserver. Misschien kan het met een paar wijzigingen werkend worden gemaakt. (De IOS-apps Nightscout en Nightscout X en de Android-app NSClient zijn specifiek voor één bepaald Nightscout-serverprogramma en werken niet met Juggluco.)

api_secret: Geef op dat volgers het api_secret http-header-element op deze waarde moeten instellen. Dit geheim werkt ook wanneer de volgers dit geheim gebruiken als Nightscout-token of de api-secret header gebruiken met een SHA1-gecodeerd geheim. Vanaf Juggluco 7.1.15 is het ook mogelijk om api_secret het eerste element van het pad van de Nightscout-server-URL te maken. Als xyz het api_secret is en http://hostnaam:port de URL van de Nightscout-server is, kun je http://hostnaam:port/xzy opgeven als de Nightscout-server-URL. Bij Owlet is dit de enige manier om gebruik te maken van api_secret. NIGHTSCOUT TOKEN in Owlets instellingen heeft geen effect.

Tonen: Maak api_secret zichtbaar.

Poort: geef de netwerkpoort op die wordt gebruikt om contact op te nemen met deze server. De standaardwaarde is 17581.

Opslaan: Wijzigingen van api_secret of Poort opslaan.

Gebruik SSL: gebruik SSL (https). Voor SSL moet je een Private Key en een Full Chain aan Juggluco geven voor de hostnaam die wordt gebruikt om contact te maken met deze service.

Private key: selecteer een bestand met de privésleutel. Zie hierboven.

Full Chain: selecteer een bestand dat de Full Chain bevat, zie hierboven.

Interval: standaard minimaal interval in seconden tussen glucosewaarden. Normaal gesproken is dit 270 seconden. Een net opvraag kan deze waarde ook wijzigen door de optie interval= op te geven. Zie https://www.juggluco.nl/Juggluco/webserver.html

Actief: webserver is actief.

Alleen lokaal: de http-server is alleen toegankelijk met localhost. Dit geldt niet voor https.

Geef hoeveelheden: maak het mogelijk om de ingevoerde hoeveelheden te ontvangen via http://localhost:17580/api/v1/treatments?count=3 . (Je moet voor elk label aangeven wat er mee moet gebeuren. Dit wordt ook gebruikt voor het versturen van hoeveelheden naar Libreview.) Via deze interface kan xDrip hoeveelheden ontvangen van Juggluco. In xDrip kun je dit op twee manieren doen:

  1. Neem als " Hardware gegevensbron" , "Nightscout Follower" en geef als “Volg URL” , http://127.0.0.1:17580 en vinkDownload behandelingen aan.

  2. Neem een ​​andere hardware-gegevensbron, bijvoorbeeld Libre (patched app) en schakel instellingen->Cloud Upload->Nightscout Sync (REST-API) in. Voer als Basis URL, http://somekey@127.0.0.1:17580/api/v1/ in en schakel " Download behandelgegevens" in. Uploaden naar Juggluco is onmogelijk, dus dit downloadt alleen behandelingen en genereert enkele foutmeldingen.

Als "Alleen lokaal" niet is aangevinkt, kun je ook de thuisnetwerk-IP gebruiken van de telefoon waarop Juggluco draait en, wanneer je je modem configureert om door te sturen naar 17580 van die telefoon, het externe IP-adres van je telefoon. Als je Juggluco een Private Key en Full Chain hebt gegeven voor een hostnaam waarmee de telefoon kan worden benaderd en Gebruik SSL is ingeschakeld , kun je ook die hostnaam en de poort gebruiken die je hier hebt opgegeven, door https te gebruiken in plaats van http.

Wanneer je behandelingen naar Diabetes:M wil uploaden, kun je de gegevens van Juggluco naar Libreview sturen en de gegevens in Libreview opslaan met "Glucosegegevens downloaden" en deze gegevens in Diabetes:M importeren met Data->Import from other sources->Freestyle of verkrijg een geverifieerde sleutel voor de externe hostnaam van je telefoon en geef Link external sources, Nightscout met als URL, https://jehostnaam:Port, waarbij jehostnaam de hostnaam is van je telefoon met Juggluco, waarvoor je een geverifieerde sleutel hebt ontvangen en Port is de poort die je hier noemde. Het lijkt niet automatisch te synchroniseren, dus in Diabetes:M moet je zelf op Sync drukken.

Voor meer informatie over de Nightscout/xDrip webserver commando's geïmplementeerd in Juggluco,zie https://www.juggluco.nl/Juggluco/webserver.html